BIO


 

Rappende Meiden maakt popmuziek met rap. Het duo bestaat uit Carlijn (1996) uit Utrecht en Gwendolynn (1989) uit Meppel. Deze rapmates vonden elkaar in 2014 via YouTube. Al vrij snel daarna maakten ze hun eerste single Solo, die op iTunes en Spotify direct goed werd ontvangen.

 

 

In 2016 krijgt Rappende Meiden bekendheid door mee te doen aan Giels Talentenjacht. Het duo bereikt de Top100 uit meer dan 1100 inzendingen. Het levert optredens op bij Zapplive en Dutch Youtube Gathering. De deelname aan Holland´s got talent (2016) geeft Rappende Meiden een boost om door te gaan met samen muziek maken en optreden.

 

Popmuziek met rap

 

De verhalende muziek van Rappende Meiden is puur. Positief in de kern, een ruw randje aan de buitenkant. Popmuziek met rap. De meiden schrijven de teksten zelf en halen daarvoor inspiratie uit hun eigen leven. Terugkerende thema´s zijn: durven zijn wie je bent en vertrouwen op je eigen kracht bij tegenslag. De raps van Rappende Meiden zijn binnen de hiphop een nieuw genre. Het valt moeilijk in een hokje te stoppen. Net als de Rappende Meiden zelf.

 

Rappende meiden op het podium

 

Als de beat start en de twee rappers staan klaar, dan gebeurt er wat. Zowel op het podium als ervoor. De chemie tussen de twee soulmates is voelbaar voor het publiek. Hun poëtische teksten komen binnen, raken de gevoelige snaar, maar zorgen vooral voor een positieve sfeer en stimuleren onderling respect. Rappende Meiden trad in 2016 op bij grotere festivals en evenementen, zoals Koningsdag en de Dag van de Arbeid. De meest gehoorde reactie na een optreden van het rapduo is: “Ik dacht dat ik niet van rap hield, maar dit is wel héél tof.” Ook voor besloten optredens zoals school- en familiefeesten is Rappende Meiden te boeken.

 

Meiden met een missie

 

Rappende meiden is niet in een hokje te plaatsen. Precies zoals Carlijn en Gwendolynn zelf. Met hun pure en gevoelige teksten willen zij anderen inspireren. Wees jezelf en heb vertrouwen. Dat is hun boodschap. Meer over meiden met een missie in Rappende Meiden in beeld.

 

Samenwerking met producers

 

Rappende meiden schrijft alle teksten zelf. Voor de combinatie met de juiste beats werkt Rappende Meiden samen met producer Jeroen Russchen en CTL Studio (Auke te Loo en Lorenzo Cortés). Rappende Meiden werkt voortdurend aan nieuwe nummers. Check Youtube, Spotify, iTunes & Google play voor hun raps.

Boek de rappende meiden